Askholm Optik

Synsprøve

7 tegn på, at du har brug for en synsprøve

Det er en god idé at få taget en synsprøve, hvis du oplever følgende symptomer:

 1. Sløret syn
 2. Fokuseringsproblemer
 3. Hovedpine
 4. Trætte øjne
 5. Tørre øjne
 6. Du oplever at bogstaverne har skygger
 7. Problemer med at se skarpt, når du omstiller synet fra afstand til nær eller omvendt

Kig forbi butikken eller book en tid.

Kvinde og funduskamera til synsprøve

En grundig synsprøve

Vores synsprøve starter med en samtale om dit syn og dine behov, så vi ved, hvordan vi bedst kan hjælpe dig. Vi er grundige, når vi udmåler din styrke, for at finde ud af, om du er nærsynet, langsynet eller om du har behov for læsestyrke. Vi undersøger også dit samsyn, som fortæller os, hvor godt dine øjne samarbejder, da dette er et vigtigt element for at få det perfekte syn. Hos os sætter vi en ære i at lave et godt forarbejde, så vi kan finde den bedste korrektion af dit syn, hvad enten det er briller eller kontaktlinser, du ønsker. Vi vægter ærlighed og åbenhed højt, også i denne proces.

Synsprøve

Trænger du til en skærmbrille?

Skærmbriller giver dine øjne optimale arbejdsforhold ved computeren, da de er opbygget så de fungerer bedst mulig ved skærmen.

Hvis du allerede har en brille med glidende overgang, vil du ofte sidde og lægge nakken tilbage for at se skarpt på din skærm. Her vil en skærmbrille være det rigtig valg, da man her har løftet læsefeltet højere op, så man ser skarpt på skærmen og på skrivebordet, uden at få ondt i nakken.

Tegn på at du har brug for skærmbriller:

 • Hovedpine
 • Teksten flyder ud/bliver uskarpt
 • Træthed og spændinger omkring øjnene
 • Det er svært at stille skarpt, når synet omstilles fra afstand til nær

Vi har en aftale med Dansk Erhvervsoptik, som du kan læse mere om på linket herunder.

Mænd med Skærmbriller foran computerskærm

Sundhedstjek

Hos os kan du få en synsprøve med sundhedstjek. Det betyder bl.a., at vi tager et billede ind igennem din pupil helt ind på nethinden bagerst i dit øje. Med det billede kan vi screene for, om du er i risikogruppen for forskellige øjensygdomme som grøn stær og AMD (forkalkning af øjnene).

Det er vigtigt at opdage de tidlige tegn på sygdomme, så vi kan sende dig videre til en øjenlæge, så du undgår eventuelt synstav.

Det er vigtigt for os at passe godt på dit syn.